вторник, 20 декември 2011 г.

Карамелизирани сладки

Фини карамелизирани сладки, покрити с разбита сметана.
Необходими продукти:

200 г. захар
225 г. пухкаво тесто
250 г. разбита сметана

Начин на приготвяне:
1. Затоплете фурната на 230C.
2. Намазнете леко пергаментов лист и поръсете работната маса със захар.
3. С точилка разточете тестото на захаросаната повърхност във формата на квадрат с размери 30х30 см. Дебелината на квадрата трябва да е около 0,3 см.
4. Поръсете тестото обилно със захар и го омесете.
5. С тъп нож отбележете средата на тестото- около 15 см. от горната страна - от лявата и дясната страна.
6. Последователно загърнете горните и долните краища към средата на три еднакви порции.
7. Загърнете половината от нагънатото тесто върху долната половина.
8. С остър нож нарежете загърнатото тесто на 2,5 см-ви парченца.
9. Парченцата поставете на масата и ги натиснете с плоска шпатола.
10. Поръсете ги със захар и ги подредете на подготвения пергамент.
11. Запечете ги за 6 минути.
12. Обърнете сладките с шпатула и отново запечете до карамелизиране на захарта.
13. Оставете сладките да изстината.
14. В малка купа разбийте сметаната, докато стане пухкава и гъста. Аранжирайте сладките със сметаната по ваш вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар