неделя, 18 декември 2011 г.

Овесени сладки

Отлична закуска с чаша кафе!
Необходими продукти:

100 г. кафява захар
100 г. захар
100 г. размекнато масло
1 бр. яйце
1 ч.л. ванилия
1 с.л. прясно мляко
150 г. брашно
0,5 ч.л. сода за хляб
0,5 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
100 г. сурови овесени ядки
0,5 ч.л. канела
100 г. стафиди
1 ч.л. настъргана лимонена кора

Начин на приготвяне:
1. Затоплете фурната на 150C.
2. Намазнете леко пергаментов лист.
3. В голяма купа разбийте с миксер двата вида захар и маслото.
4. Добавете яйцето, ванилията и прясното мляко. Разбийте ги, докато получите хамогенна смес.
5. В средно голяма купа пресейте и смесете брашното, содата, бакпулвера и солта.
6. Прибавете сместа в маслото и я разбъркайте добре.
7. Прибавете овесените ядки, канелата, стафидите и лимонената кора. Разбъркайте всички компоненти добре.
8. Отмерете по една лъжица смес на приготвения пергамент. Наредете сладките на разстояние 7 см. помежду им.
9. Печете ги 8-10 минути, докато се запекат.

1 коментар: