Винаги имайте от тях в буркан за неочакваните гости.
Необходими продукти:180 г. мазнина
200 г. захар
90 г. кафява захар
2 бр. яйца
2 ч.л. ванилия
250 г. пресято брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода за хляб
450 г. шоколад
125 г. счукани орехи
Начин на приготвяне:
1. Затоплете фурната на 250C.
2. Намазнете леко пергаментов лист.
3. В средно голяма купа смесете мазнината, двата вида захар, яйцата и ванилията.
4. Разбийте сместа с миксер, докато стане лека и пухкава.
5. В средно голяма купа пресейте и смесете брашното, солта и содата.
6. Прибавете сухите продукти в маслената смес и я объркайте добре.
7. Добавете 300 грама от шоколада натрошен на парченца и от ядките в тестото.
8. Отмерете по една лъжица смес на приготвения пергамент. Наредете сладките на разстояние 7 см. помежду им.
9. Натиснете сладките леко с вилица.
10. Печете ги 10-12 минути.
11. Вдигнете сладките от пергамента, докато са още топли.
12. Оставете ги да изстинат на телена скаричка.
13. Разтопете шоколата в тенджера с двойно дъно.
14. Напълнете шоколадовата смес в шприц.
15. Украсете сладките с шоколадовата смес.
Няма коментари:
Публикуване на коментар