Уникално и вкусни джинджифилови сладки. Идеална за Коледните празници!
Необходими продукти:200 г. кафява захар
200 г. краве масло
350 г. петмез
500 г. пресято брашно
1 с.л. джинджифил
200 г. захар
1 щипка сол
1 ч.л. сода за хляб
2 с.л. гореща вода
1 с.л. бял оцет
1 бр. яйце
Начин на приготвяне:
1. Затоплете фурната на 150C.
2. Намазнете леко пергаментов лист.
3. В тежък дълбок тиган смесете кафявата захар, маслото и петмеза. Кипнете сместа на умерено силен огън. Бъркайте през цялото време.
4. Вдигнете тигана от огъня. Оставете го да изстине 10 минути.
5. Добавете брашното, джинджифила и солта. Смесете ги добре.
6. В малка купа разтворете содата във вода. Изсипете я в тигана.
7. Добавете оцета и яйцето в тестото. Разбъркайте ги добре.
8. От сместа направете 5 см. топчици.
9. Оваляйте ги в захар.
10. Подредете ги на разстояние 2,5 см. помежду им на пергамента.
11. Печете ги 15 минути, докато краищата се запекат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар