неделя, 25 декември 2011 г.

Шоколадени сладки с орехи

Пухкави орехови сладки с вкус на шоколадова глазура.
Необходими продукти:

Сладки:
500 г. краве масло
115г. шоколад
4 бр. яйца
2 щипки сол
400 г. захар
1 бр. ванилия
150 г. брашно
125 г. счукани орехови ядки
Шоколадова глазура:
115 г. шоколад
3 с.л. краве масло
290 г. пудра захар
1 бр. ванилия
6 с.л. сметана
50 г. филирани бадеми

Начин на приготвяне:
1. Затоплете фурната на 175C.
2. Намазнете и набрашнете правоъгълна тава с размери 30х20 см.
3. В тенджера с двойно дъно разтопете маслкото и шоколада. Вдигнете сместа от огъня.
4. Оставете да изстине 5 минути.
5. С миксер разбийте яйцата и солта в голяма купа, докато станат пухкави и лимонени на цвят.
6. Добавете захарта и продължете да разбивате сместа.
7. Добавете ванилията.
8. Прибавете и изстиналия шоколад.
9. Прибавете брашното, но не прекалявайте с разбиването.
10. Постепенно добавете ядките в тестото.
11. Изсипете тестото в подготвената тава.
12. Оставете тестото да се пече 20-25 минути, докато клечката боцната в средата остане чиста при изваждане.
13. Оставете блата да изстине в тавата.

Шоколадова глазура:
1. В тенджера с двойно дъно разтопете шоколада.
2. В средно голяма купа разбийте с миксер пудрата захар, ванилията и сметаната.
3. Добавете разбитата смес към шоколада. Оставете я на огъна 5 минути. Ако сместа се сгъсти прекалено много добавете още сметана.
4. Вдигнете сместа от огъня.
5. Намажете изстиналите сладки с глазурата. И ги поръсете с филирани бадеми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар