Чрез ореховия ликьор, този типично американски сладкиш получава особен аромат. Идеален е за Коледните празници.
Необходими продукти:225 г. брашно
4 ч.л. бакпулвер
2 щипки сол
115 г. кафява захар
75 г. Счукани орехи
50 г. масло
175 мл. мляко
2 с.л. орехов ликьор
2 бр. яйца
За отгоре:
2 с.л. кафява захар
25 г. счукани орехи
Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 200C. Намазват се с масло 12 чашки за фурна или хартиени маншети в купички. Брашното, бакпулвера и солта се пресяват в купа. Добавя се захарта и счуканите орехи.
2. В подходящ съд леко се размесват разбитото масло, яйцата, млякото и ликьора.
3. Сместа се изсипва при сухите продукти и се бърка до получаването на хомогенна смес. Тестото трябва да бъде на топчета.
4. Купичките се пълнят до втората третина. После се поръсват със захар и орехи. Пекат се 15 минути, докато сладките се надигнат и станат златистокафяви. Оставят се няколко минути да изстинат във формичките, след което внимателно се изваждат и се охлаждат на решетка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар