неделя, 25 декември 2011 г.

Целувки

Лек десерт, който се топи в устата.
Необходими продукти:

4 бр. яйчни белтъка
1 щипка кремотартър
200 г. захар

Начин на приготвяне:
1. Затоплете фурната на 120C.
2. Изрежете и постелете парче пергаментова хартия върху тава с размери 30х20 см.
3. В средно голяма купа разбийте белтъците с кремотартъра с миксер. Използвайте ниска скорост.
4. Когато белтъците започнат да стават на пяна, увеличете скороста на бъркане.
5. Разбивайте, докато получите пухкава гъста пяна.
6. Докато все още разбивате добавете постепенно половината от захарта, на порции по една супена лъжица.
7. Белтъците би трябвало да образуват стегнати връхчета.
8. Поръсете белтъците с останалата захар.
9. С шпатула смесете напълно захарта с белтъците.
10. Поставете белтъчната смес в шприц и оформете в приготвената тава целувки в желаната от вас форма.
11. Изключете фурната и поставете целувките за 20 минути.

Съвети: Съдовете които използвате, трябва да бъдат ненамазани и сухи.
Може да предадете различни форми на целувките, като използвате различните връхчета на шприца.
Към белтъците може да добавите 2 с.л. какао или 1 с.л. разтворено нес кафе, за да получите целувки с различен приятен аромат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар